Jag heter Nina Lundmark och är 35 år. Sedan jag var  3 år gammal har jag gillat hästar. Jag började rida så smått hos min morbror, och när jag var 8 år började jag på ridskola.  Där har jag också tagit körlektioner, och jag har provat tävla i både ridning och körning.

Jag har nästan alltid velat jobba med hästar. När jag läste bokserien Heartland kände jag att jag också skulle vilja rehabilitera och hjälpa hästar med olika problem. Drömmen är att ha en egen gård där jag kan ta emot hästar.   Jag började titta på olika utbildningar och  det blev mest utbildningar med hästmassage. Jag valde att utbilda mig hos Svensk Tearapeut Utbildning, som är mycket duktiga och har många års erfarenhet. De heter nu UPH. De har också utbildningar i massage för människa och hund.

 

2013 hörde jag talas om Equine Touch och tyckte att det lät intressant. När jag hade gått första steget bestämde jag mig för att fortsätta gå dom andra två stegen för att kunna arbeta med Equine Touch.

 

För mig handlar det inte bara om att behandla hästen, utan också försöka förstå vad den vill säga när den ändrar beteende.

 

Jag valde att kalla mitt företag för Heart and Hand för att "det utförs med händerna och görs med hjärtat".